Doornroosje en prins Thierry (Deel II) - Viola en Hans

Gelukkig, Thierry kwam met de vraag of we de twaalfde december konden komen om het voorlopig koopcontract te tekenen. Ja, dat wilden we wel doen. Er moest toch iets gebeuren. Hij had de koper ook op de hoogte gesteld en die wilde ook komen. Gelukkig! In een goede sfeer hebben we met de koper en zijn vrienden de akte getekend. Thierry beloofde de akte door te sturen naar België, want meneer en mevrouw waren verhinderd in verband met familieomstandigheden.

De twintigste hoorden we dat de akte gearriveerd was in België, maar dat er een klein foutje volgens de Belgische meneer in zat. Hij heeft contact opgenomen met Thierry en die heeft ook deze plooien weer gladgestreken. Nu maar hopen dat de akte spoedig doorgaat naar Frankrijk.

6 januari 2014. Inmiddels is de akte aangekomen in Epineuil en ook weer teruggestuurd naar Nederland. Daar heeft de koper nog zeven dagen bedenktijd, wij zitten bijna met kromme tenen. Wat kan een verhaal gerekt worden. De koper heeft deze zeven dagen niet genomen en is direct tot actie over gegaan.

Er moest nog een ander contract worden opgesteld voor de kopers, omdat zij het huis met elkaar gaan delen. Dit kost ook weer het nodige papierwerk, dat heen en weer gestuurd moet worden. O, Thierry … wat heb jij een geduld en wat houd jij de neuzen allemaal de zelfde kant op! Dus weer oponthoud.

6 februari en het kan nog wel tot eind maart gaan duren. Wij zijn er dus echt niet blij mee. Er is gelukkig even door Thierry een tussenoplossing gevonden, zodat wij ook met onze droom verder konden. Want ook wij hadden nog een kleine droom. Maar het blijft ontzettend balen. Gelukkig hebben we met de kopers van ons huis inmiddels een goed contact.

Het huis stond ook nog te koop via notaris de 'weledelgestrenge' heer P. die dus nu onze akte voor de verkoop aan het voorbereiden is, want alles is verder getekend en geregeld. Vandaag kreeg ik van de makelaar van de heer P. een mailtje dat hij vorige week in ons huis is geweest en verder nog niet veel bezoekers heeft, omdat het een moeilijke tijd is … Wij snappen het echt niet. Ook deze makelaar maar een mailtje gestuurd dat het huis verkocht is en dat hij dus contact op moet nemen met de heer P. en de sleutels terug moet geven. Gelukkig heeft deze makelaar nu wel actie ondernomen en is ook weer opgelost. Kortom een soort van hoofdpijndossier, vooral voor Thierry. Hij zal inmiddels wel helemaal grijs zijn geworden van ons en ons Franse huis.

We zijn weer een stukje verder, nadat Thierry bij de notaris bijna gillend gek geworden is van een nieuwe jonge Klerk. Een soort jeune coq (haantje) die dus elke komma en punt op een andere plek wilde hebben.

Uiteindelijk is het volmacht naar Thierry gestuurd en hebben wij dit getekend. We moesten er nog voor naar het gemeentehuis, want … het moest onder het toeziend oog van een ambtenaar.

Alleen wat betreft de andere helft van de boerderij daar weten wij nog niets van. Of de formulieren door ons Doornroosje aan deze familie zijn doorgestuurd? Wij weten het niet.

De kopers zijn inmiddels ook zeer betrokken bij de koop van hun eerste Franse huis. Ze hebben een makelaar in Frankrijk: Doornroosje, een Nederlandse, maar wat zij doet? Nog in de winterslaap, denken wij. In ieder geval is zij volgens ons uit het oog verloren dat zij aan de zaken voor haar “klant”, dus de kopers, moet werken.

Heel misschien gaat het nu spoedig voor elkaar komen en dit alleen door de vasthoudendheid van Thierry. Hij heeft zich erin vastgebeten, want anders kwam het echt niet rond. Wij hopen dat Thierry heel snel de Nederlandse vlag kan uithangen!

De papieren voor de overdracht zijn via de mail nu naar de notaris en gaan nog via de post. Dus vrijdag zou het zomaar kunnen gebeuren, dat deze nachtmerrie voor de kopers, Thierry en ons tot een goed eind komt.

Om drie uur zou de overdracht plaatsvinden. De telefoon. Thierry. Er ontbrak een formulier! Waarschijnlijk kwijtgeraakt in de chaos van het kabinet van de 'weledelgestrenge' heer P. Als je daar binnen geweest bent, vraag je je af of er nog wel een zaak tot een goed einde komt. Het is een soort middeleeuws kantoor, met dossiers van de grond tot aan het plafond. Met daar tussen wat stoffige dametjes en dan nu kennelijk een jonge haan …

Gelukkig waren we thuis. Dus formulier uitgeprint, getekend, gescand en weer doorgemaild naar de heer P. en was het afwachten.

Eindelijk om zes uur belde Thierry … De akte was gepasseerd; het huis is verkocht!

Nu rest nog alleen de afrekening van de notaris op onze bankrekening. Hoelang zal dat gaan duren? Hoeveel formulieren zullen hiervoor nog getekend en afgekeurd gaan worden? Wij weten het niet.

Ook weten we niet hoe we Thierry moeten bedanken. Als wij dit alleen met Doornroosje hadden moeten regelen, had het zomaar nog maanden kunnen duren. Alleen door Prins Thierry is het gelukt. In ieder geval kunnen we Thierry bij iedereen warm aanbevelen en het is maar beter voor alle toekomstige huiseigenaren in Frankrijk, dat Doornroosje gewoon lekker blijft slapen en vooral niet wakker gekust wordt, dat zou een hoop ellende schelen.

 

< Terug naar het overzicht

France Pro Consult

Boterweg 25 - 7371 GK Loenen
Pays-Bas / Nederland
T: +31(0)55-505 32 85
E: info@franceproconsult.com

home > bibliotheek > doornroosje en prins thierry (deel ii) - viola en hans