Ons mooie chalet Coup de Foudre in Abondance - Hans en Marjolein van Sadelhoff

Begin jaren 2000 zijn we ons gaan oriënteren op een tweede huis in de Haute Savoie in Frankrijk. Via een beurs in Utrecht kwamen wij in contact met een Nederlandse bemiddelaar wonende in Frankrijk.  De afspraak was snel gemaakt om eens aan te komen. Hij was bereid om ons rond te leiden en het een en ander aan ons te laten zien. Een datum werd snel gevonden en vol verwachting reden wij richting het meer van Geneve waar wij in de buurt een hotel hadden geboekt voor een aantal overnachtingen.

Samen gingen we op pad. Prachtige huizen en bouwland in de Haute Savoie gezien maar nog niet wat wij zochten totdat………wij bij een stuk grond aankwamen in Abondance. Wat een plek. We waren direct verliefd op dit prachtige stukje met een uitzicht op de bergen. Het was voorjaar en ook de bloemen in de weiden gaven ons het gevoel in het paradijs te zijn aangekomen.

Hier konden wij onze droom waar maken. Met de koop van het land konden de plannen gemaakt worden om uit te zoeken hoe ons chalet er uit moest gaan zien. Veel hout in ieder geval want het moest natuurlijk wel in de omgeving passen en hout hoort nu eenmaal bij een chalet. We wilden de ruimte hebben om in de eerste plaats samen met ons gezin te kunnen genieten van iets heel moois. Ook onze vrienden wilden we mee laten genieten dus er moest genoeg ruimte zijn om iedereen welkom te heten.

De bouwplannen kwamen ter tafel en er werd mee ingestemd. Men kon beginnen. We hoopten dat het snel gebouwd zou worden maar dat viel enigszins tegen. Het duurde in totaal drie jaar voordat een ieder met zijn werkzaamheden klaar was en alles goedgekeurd werd voor bewoning. Soms heeft dat wel wat stress opgeleverd maar uiteindelijk kregen we ons chalet wat wij zo graag wilden bezitten. Vele malen zijn wij teruggekeerd naar Abondance om de vorderingen te volgen en om een ieder aan te sporen zijn werkzaamheden af te maken. Al die keren kwamen wij tot de conclusie dat onze keuze voor Abondance de juiste keuze was.

Juni 2004 gingen we met een volgepakte auto en een verhuiswagen richting Abondance. We konden gaan inrichten. Na de sleuteloverdracht en de nodige paperassen kwam het moment dat het ons chalet werd. Vol enthousiasme openden wij de deur en werd ons naamplaatje op de deur geschroefd. Onze droom was uitgekomen.

Daar zaten we dan tussen alle dozen. De eerste dag was onze grootste zorg dat wij konden slapen. De rest kwam morgen wel. Tot onze grote verbazing kwam de volgende morgen in alle vroegte een Nederlandse wagen de berg opgereden met daarin een van onze lieve vrienden met zijn zoon. Zij kwamen ons helpen. Geweldig. Toen ging het snel en na een paar dagen was alles klaar. Het genieten kon beginnen. Een naam voor ons chalet moest er ook komen: de liefde op het eerste gezicht bij het vinden van deze plek werd dan ook vertaald naar Chalet Coup de Foudre.

Abondance is een klein dorp met een regiofunctie. Het is heel bekend om zijn kaas met de toepasselijke naam: Fromage d’Abondance. De koeien met hun specifieke oogkenmerken zorgen met hun melk voor de fabricage van de kaas. Vele boerderijen maken en verkopen deze heerlijkheid. Ook zijn abdij is een bekende bezienswaardigheid. Abondance heeft zijn eigen skigebied. Kleinschalig maar voor gezinnen ideaal om met elkaar te skiën. Zelfs voor geoefende skiërs is deze plek uitstekend. Voor de grotere uitdagingen is er het grote skigebied Porte du Soleil op 15 kilometer van Abondance. Elke zondag is er een gezellige markt waar een ieder uit de omliggende dorpen naar toe komt. De winkels in het dorp waar wij onze boodschappen altijd deden zijn uitstekend en met bijzonder vriendelijke mensen. Lac la Plagne een prachtig meer ligt op 5 kilometer vanuit het centrum. Daarvandaan lopen vele wandeltochten naar de meest idyllische plekjes in de bergen. Ook in de omgeving van Abondance kun je de mooiste wandelingen maken.  De plaatselijke VVV is heel actief en er wordt veel georganiseerd om de vakantiegangers. Kortom Abondance is in elk jaargetijde een bezoek waard.

Wij hebben er tien verschrikkelijk mooie jaren beleefd. Als wij uit Nederland wegreden zeiden we tegen elkaar: we gaan naar huis. En zo voelde het ook echt. Zeker in de werkzame periode van ons leven was het een plek om tot rust te komen. Nu we gepensioneerd zijn en een camper in ons bezit kwam werd duidelijk dat wij meer wilden gaan reizen. Met een mooi huis in Nederland, een prachtig chalet in Abondance en een camper moest er een keuze gemaakt worden om iets af te stoten en het werd Abondance.

Er werd contact opgenomen met twee plaatselijke makelaars en we kwamen in contact met Thierry. Op een verjaardagsfeest viel zijn naam en we werden door de verhalen enthousiast over de manier van werken van hem en de hulp die hij voor ons kon zijn. Dus een afspraak werd gemaakt en mede door zijn ervaringen en zijn kennis is ons chalet op een voortreffelijke manier verkocht. Hij heeft er mede voor gezorgd dat wij op een goede manier afscheid hebben kunnen nemen van ons chalet en ons Abondance. Door afspraken die hij voor ons maakte met de Nederlandse kopers zijn wij ook met hen in contact gekomen en hebben wij met een goed gevoel hen de sleutel gegeven en zijn wij weggereden met de gedachte van hier komen wij zeker terug maar dan in onze camper.

 

< Terug naar het overzicht

France Pro Consult

Boterweg 25 - 7371 GK Loenen
Pays-Bas / Nederland
T: +31(0)55-505 32 85
E: info@franceproconsult.com

home > bibliotheek > ons mooie chalet coup de foudre in abondance - hans en marjolein van sadelhoff