Onze fermette in Neslette - Peter en Floor

Na jarenlang op zoek geweest te zijn naar een huisje aan het water in Italië, hebben wij na onze laatste teleurstellende bezichtiging onder het genot van een goed glas wijn en vers getapt biertje besloten om onze zoektocht voort te zetten in Frankrijk.

Eigenlijk begrepen we zelf niet zo goed waarom we niet eerder in Frankrijk op zoek waren gegaan. In de zomervakantie zwerven we altijd vijf tot zes weken door Frankrijk. En in herfst en voorjaar huren we vaak een huisje aan de kust van Normandië. De keuze viel dan ook op Normandië.

Apps met huizenaanbod in Normandië werden gedownload en de leuke huisjes stroomden binnen op mijn telefoon. In oktober zijn we na enig voorwerk naar Normandië vertrokken om daar wat huisjes te bekijken. Onderweg kregen we een telefoontje van een makelaar dat ons favoriete huisje verkocht was. Balen, maar nog genoeg andere te bekijken. De andere huisjes waren nogal een teleurstelling, maar op het einde van de week kregen we een mailtje dat er nog een leuk huisje aan de rivier de Bresle te koop stond. Peter had er eigenlijk al genoeg van voor deze week, maar de rivier gaf de doorslag en we spraken een bezichtiging af.

Daar aangekomen waren we op slag verliefd. Het huisje was eigenlijk te duur voor ons maar volgens de makelaar onderhandelbaar naar ons budget. Eigenlijk hadden we in tien minuten besloten dat we hier voor wilden gaan.

Maar onderhandelen met een Franse makelaar in half Engels, Frans en met handen en voeten is niet ideaal. We besloten ons te oriënteren op Nederlandse organisaties die helpen en bemiddelen bij aankoop in Frankrijk. Het zijn er vele, maar veel met een hoop bla bla. Na contact met Thierry besloten we onmiddellijk om met France Pro consult in zee te gaan. Prettig en vriendelijk contact zonder veel bla bla, maar zeer vakkundig.

Thierry vroeg ons of we op de hoogte waren van het gevaar van “inondation” oftewel overstroming omdat het huisje aan de rivier ligt. Hier hadden we zelf geen moment bij stil gestaan. Hij heeft onderzoek gedaan bij de verzekeringsmaatschappij of er schade was geweest door inondation. Dit bleek gelukkig niet het geval te zijn. Ook wilden wij graag de zekerheid of we een stuk aan mochten bouwen. Dit is op advies van Thierry opgenomen in de ontbindende voorwaarden voor aankoop.

Samen bedachten we een openingsbod en de onderhandeling was begonnen…..Spannend

Tijdens de onderhandelingen kwam Thierry erachter dat de septictank niet vervangen moest worden maar geheel ontbrak. Zijn advies, het bod naar beneden bijstellen.

Zo gezegd, zo gedaan…………..en ons verlaagde bod werd geaccepteerd! Ook heeft hij het voor elkaar gekregen dat de makelaar ons gaat helpen bij het aanvragen van de subsidie voor de septictank, na eerst navraag te hebben gedaan of deze subsidie ook geldt voor niet ingezetenen van Neslette.

Het voorlopig koopcontract werd ondertekend en een datum voor de overdracht afgesproken.

In de tussentijd konden we met al onze vragen bij Thierry terecht.

Er zijn heel wat mailtjes heen en weer gegaan met vragen van onze kant. Een huis in Frankrijk koop je tenslotte niet iedere dag. Voor ons best een beetje spannend of alles wel goed zou gaan. Ook heeft hij ons geholpen en geadviseerd wat betreft de verzekering van het huis.

Maar het is gelukt! En wij zijn de trotse eigenaren van onze Fermette in Neslette.

Wij zijn erg te spreken over de begeleiding van Thierry en wat nog mooier is, deze houdt niet op na aankoop. Wij kunnen altijd nog met vragen bij hem terecht.

 

Peter & Floor, Wijdewormer

 

< Terug naar het overzicht

France Pro Consult

Boterweg 25 - 7371 GK Loenen
Pays-Bas / Nederland
T: +31(0)55-505 32 85
E: info@franceproconsult.com

home > bibliotheek > onze fermette in neslette - peter en floor