Demeures & Chateaux 'à vendre'

 

 

Als cultureel gebied dat veel historische overblijfselen heeft weten te behouden, heeft Frankrijk enorm veel architecturale schoonheden. Tussen deze gebouwen vallen kastelen binnen een compleet ander niveau op de onroerend goed-markt, met vage grenzen. 

Zo zijn sommige kastelen ingeschreven of geklasseerd als historisch monument, terwijl andere ‘slechts’ landhuizen of herenhuizen zijn. Hoe dan ook, ze laten ons (dag)dromen! 


France Pro Consult wil u hierbij graag begeleiden. Laten we samen een eind op weg gaan.

«  Il existe un château , une Demeure, un Manoir comme tu n'en as jamais vu.  Entre, personne ne t'en empêchera. Pénètre au royaume des songes, et deviens le seigneur de ces lieux...

Mais prend garde aux voleurs de rêves !  »

Gérard Moncomble - François Crozat

«  Ergens bestaat een kasteel, een landhuis, een landgoed zoals je dat nog nooit hebt gezien. Kom binnen, niemand belet je de weg. Treed binnen in het droomrijk en word de heer van deze plaats…

Maar pas op voor droomdieven! »

Gérard Moncomble - François CrozatNieuw "Chateau of Demeures" in beeld onder de 1.000.000 euro

Vraagprijs: € 479.000 

Vienne - 19e eeuws Chateau

Op het platteland, rustig en zonder overlast, staat  dit charmante 19e eeuwse kasteel met een woonopp. van ca.  400 m². Indeling: mooie inkomhal met trap, salon en open haard,  eetkamer, keuken, kantoor marmeren open haard, slaapkamer, badkamer en dienstentree. 1e verdieping: grote overloop, 7 sl.kamers. 2e verdieping: inrichtbare zolder. Een prachtig bijgebouw met loodsen en garage met zolder. Met een  park van 2h 62a 68ca ............

Meer weten? (Franse taal)
Meer weten? (Engelse taal)


 

Hieronder vindt u de vorige 3 objecten:

Indre-et-Loire - Historische pastorie

Historische pastorie uit de 16e eeuw, met zwembad, gelegen in een mooi dorp tussen Chinon en Richelieu.

Deze pastorie is geheel in stijl gerenoveerd en heeft een woonoppervlak van 300 m², 5 à 6 slaapkamers, bijgebouwen en een zwembad in een ommuurde tuin van 8500 m². Een object met veel charme en een aantrekkelijke prijs...........

Meer weten? (Franse taal) 

Vraagprijs: € 445.000

Bourgogne - Chateau/Manoir

Prachtig laat 19e-eeuws landhuis, in de Anglo-Normandische stijl, in het hart van een 5 ha Engels park met eeuwenoude bomen. Op 5 minuten afstand van alle winkels, 2 uur van Lyon, 3 uur van Genève. Begane grond: grote hal met toegang tot een woonkamer (100 m²) met marmeren vloer en galerij boven 8,5 m hoog plafond, eetkamer (60 m²), zitkamer (54 m²), keuken. 1e verdieping: een prachtige eiken trap, 10 slaapkamers, 2 slaapkamers. Grote zolder om te verbouwen.............

Meer weten? (Franse taal) 

Meer weten? (Engelse taal) Vraagprijs: € 441.000 

Allier - Manoir uit de XVIIIe eeuw

Aan de rand van een klein dorpje ligt  dit oude versterkte huis met een toren uit de vijftiende eeuw, verbouwd in 1762. Gebouwd op het platteland, omgeven door een tuin met bomen en haar naam ontleent aan het Latijnse "folia" (blad).

Omringd door een park van 1,84 ha en 2 bijgebouwen, een woning  met een woonoppervlak van 266 m² .............

Meer weten? (Franse taal) Vraagprijs: € 395.000

Allier - Herenhuis

Dit elegante herenhuis neoklassieke stijl, staat tussen de belangrijkste binnenplaats en het park: in het westen, de U-vormige bijgebouwen en in het oosten, een prachtig park met honderd jaar oude bomen. Gebouwd in 1740 en uitgebreid in 1830, bestaat het uit een hoofdgebouw geflankeerd door twee paviljoens in ruil voor plein en met een woonoppervlak van ca. 365 m². Het park bestaat uit een enorm gazon met veel oude bomen, waaronder ceder en sequoia.............

Meer weten? (Franse taal) 1         Maisons & Chateaux:  http://www.maisons-et-chateaux.com (site in het Engels en Frans).
Makelaarskantoor Maisons & Chateaux nodigt u uit om haar collectie van charmante, luxueuze en prestigieuze objecten te bekijken die te koop zijn in de mooiste regio's van Frankrijk ... Het gevoel voor uitzonderlijke objecten ... Chateaux, landhuizen, landelijke objecten, fraaie residences, huizen met karakter, villa's met zeezicht ...


2         France Châteaux:  http://www.france-chateaux.com  (site in het Engels en Frans).
Is een groep welke gespecialiseerd is in de verkoop van kastelen, landhuizen en uitzonderlijk onroerende goederen. Tevens verkopen zij privé eilanden en bijzondere eigendommen aan de kust.


3         Châteaux et Châteaux:  www.chateauxetchateaux.com  (site in het Engels en Frans).
Is een team van mensen welke gespecialiseerd zijn in het adviseren en het overdragen van grote uitzonderlijke kastelen, landhuizen, historische monumenten en privé hotels. Tevens kunnen zij u adviseren bij het oprichten van een horeca gelegenheid.


4         Demeures et Châteaux: www.demeures-et-chateaux.com  (site in het Engels en Frans).
Een selectie van te renoveren eigendommen, hotels, landhuizen en kastelen. Om vertrouwelijke redenen is er slechts een beperkts aanbod zichtbaar op deze site. Voor extra informatie kunt u altijd contact met het kantoor opnemen.


5         Cabinet Le Nail:  http://www.cabinetlenail.com  (site in het Engels en Frans). 

Dit is een kantoor gespecialiseerd in de expertise en de verkoop van kastelen, landhuizen, agrarische eigendommen en bossen in het grote westen van Frankrijk, ongeveer 30 departementen. U treft hier een overzicht van de vele aangeboden eigendommen.


6         Chateaux et patrimoine:  www.chateauxetpatrimoine.com (site in het Engels en Frans).
Een team dat al langer dan 20 jaar werkzaam is in de verkoop van authentieke en uitzonderlijke panden in de Vendée, Poitou, Charentes, Anjou, Loire en Bourgogne , en nog meer…


7         Domaines & Chateaux http://domaines-chateaux-immobilier.com (site alleen in het Frans).
Dit vastgoedkantoor bestaat al meer dan 25 jaar en heeft zich gespecialiseerd in de verkoop op het gebied van kastelen, landhuizen, karakter huizen, molens, boerderijen, bossen en jachtgebieden in de regio Bretagne en de Loire.
 


 

Download onze brochure "Belangrijke informatie voor het kopen van een kasteel in Frankrijk


 

Het kopen, de overname of het verkopen van een kasteel vereist veel meer aandacht dan het kopen van een tweede huis. De afhandeling van de koop/verkoop kan, zonder een goede beheersing van de Franse taal en regelgeving, een tamelijk ingewikkelde zaak worden. In het Nederlands is de taal op juridisch en notariële gebied al niet eenvoudig, maar in het Frans is het voor de gewone Nederlander nauwelijks te volgen.

Voorbereiding en Begeleiding zijn derhalve niet alleen nuttig,  maar zijn van wezenlijk belang.

France Pro Consult wil u hierbij graag begeleiden. Laten we samen een eind op weg gaan.

 

France Pro Consult

Boterweg 25 - 7371 GK Loenen
Pays-Bas / Nederland
T: +31(0)55-505 32 85
E: info@franceproconsult.com

Mocht U meer willen weten over onze diensten en voorwaarden, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Voorafgaand verzoeken wij u onderstaand formulier volledig in te vullen, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Alle velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

   


Een nieuwsbrief met informatie over de ontwikkelingen op de Frans onroerend goed markt, o.a. artikelen over wijzigingen in de Franse wetgeving.
Mocht u meer willen weten http://www.franceproconsult.com/nieuwsbrief/.
home > aspirant kopers > exclusief frans vastgoed te koop